Pelastushelikopteri ei voi pelastaa sinua internetin riskeiltä

Pelastushelikopteri Ilmari voi pelastaa sinut hyvin monista kiperistä tilanteista, mutta vain jos ne tapahtuvat fyysisessä maailmassa. Siitä syystä onkin hyvä ottaa huomioon, että fyysisen maailman riskit eivät ole enää ainoa asia, jotka ovat olemassa. Sen lisäksi internet on täynnä erilaisia riskejä.

Nämä eivät silti tarkoita vielä sitä, että sinun ei tulisi käyttää internetiä lainkaan. Itse asiassa, internetistä on tullut niin tärkeä asia maailmassa, että et voi oikein välttyä sen käytöltä enää. Sen takia sinun tulee oppia seuraavat asiat, jotta voit pitää itsesi turvassa mahdollisimman hyvin. Siten voit pelastaa itse itsesi, ilman pelastushelikopterin apua.

Valitse turvallinen sivusto käytettäväksi

Tietenkin yksi ensimmäisistä asioista, joka sinun pitää ottaa huomioon on turvallisen sivun valinta. Tämä pätee aivan kaikkeen riippumatta oikeastaan kokonaan siitä, mitä edes teet verkossa. Toisin sanoen, jos sinua kiinnostaa Zimpler kasinoilla pelaaminen, sinun pitää tietenkin varmistaa, että valitset turvallisen vaihtoehdon.

Tämä onnistuu onneksi nykyään varsin helposti. Se, miltä turvallinen sivusto näyttää riippuu aina tietenkin hieman siitä, mitä sivustolla tehdään. Esimerkiksi, jos sivustolla käytetään erilaisia maksutapoja, sinun pitää tietenkin  varmistaa näiden olevan täysin turvallisia.

Sen lisäksi on olemassa joitakin tiettyjä tekijöitä, jotka tulee olla aina käytössä, riippumatta siitä, minkälainen sivusto on kyseessä. Näihin kuuluu esimerkiksi SSL suojaus. Voit huomata tämän kuitenkin hyvin nopeasti. Nimittäin, jos sivuston osoite alkaa lyhenteellä https ja voit nähdä kiinni olevan lukkosymbolin, sivusto käyttää SSL suojausta.

Uhkia voi tulla nykyään monta eri kautta

Kuten tiedät, tietokone ei ole enää ainoa laite, jolla käytetään internetiä. Nimittäin suuri osa ihmisistä käyttää myös älypuhelintaan verkon käyttämiseen. Se tietenkin tarkoittaa myös sitä, että riskejä ja uhkia voi tulla monesta eri suunnasta.

Yksi yleinen riski on nykyään tekstiviesteinä tulevat huijausviestit. Nämä ovat ehdottomasti oikein ärsyttävä asia, koska jopa yllättävän monet klikkaavat näissä huijausviesteissä tulevia linkkejä. Näiden linkkien takana voi olla mitä vain, viruksista muihin riskeihin. Oli kyseessä mikä vain, et varmasti halua sitä kontolle.

Maalaisjärki käyttöön

Yleisesti on hyvä aina pitää mielessä, että mitään epämääräisiä linkkejä ei kannata klikkailla. Jos olet saanut viestin yöllä, ja näet sen heti kun heräät, ei kannata klikata mitään ennen kuin olet kunnolla hereillä. Jotkin nämä viestit saattavat olla hyvinkin hermostuttavia, ja ne voivat jopa väittää vieneensä sinun tietosi. Siitä syystä sinun tulee vain muistaa ottaa pitkä henkäys ja pohtia, onko sinulla oikeaa syytä tämänkaltaisen viestin saamiseen. Lisäksi on aina hyvä muistaa, että esimerkiksi pankit eivät ikinä lähetä sinulle tekstiviestiä. Jos sinua siis epäilyttää, voit aina myös ottaa yhteyttä pankkiisi tai muuhun organisaatioon, joka väittää olevansa viestin takana. Näin voit olla varma siitä, että kyseessä on huijausviesti.