Mökkeillessä myös onnettomuudet voivat yllättää

Turvallisuudesta tulee huolehtia myös mökkeillessä luonnon helmassa.  Tyypillisiä akuutteja tapaturmia ovat erilaiset viillot ja kaatumiset. Näitä voi sattua myös silloin, kun on hauskaa.

Tapaturmia voi ennaltaehkäistä

Kaikki pysyvät terveinä ja turhilta tapaturmilta vältytään, kun muistat toteuttaa muutamia varotoimenpiteitä. Varmista, että mökin ympäristössä ei ole riskejä, kuten liukkaita pintoja ja kompastumisvaaroja. Asenna mahdollisuuksien mukaan turvavarusteita, kuten käsijohteita portaisiin tai tartuntakiskoja kylpyhuoneisiin. Huolehdi, että mökissäsi ei ole sotkua ja kaikki työkalut, laitteet sekä huonekalut ovat hyvässä kunnossa. Kiinnitä huomiota myös sähkölaitteisiin. Lapsia ja iäkkäitä aikuisia tulisi lisäksi valvoa erityisen tarkasti.

Ensiapulaukku tulisi löytyä joka mökistä

On hyvä idea pitää ensiapupakkaus käsillä ja varmistaa, että kaikki perheenjäsenet osaavat käyttää sitä.  Muista sisällyttää mukaan sidetarpeita, antiseptisiä pyyhkeitä ja voiteita, kuumemittari, sideharsotyynyjä ja muita mahdollisesti tarvitsemiasi tarvikkeita. Hätätilanteessa varmista, että etäisyys tai maasto ei estä sinua pääsemästä lähimpään hoitolaitokseen. Opas bitcoin pörsseihin on kuin ensiapukurssi – täynnä tietoa kumpikin, vaikkakin hieman eri aiheista!

Lääkintähelikopteri tulee apuun haastavissa tilanteissa

Mikäli loma-asuntosi sijaitsee saaressa, on tärkeä pohtia myös sitä, kuinka hyvin lääkintähelikopteri voisi tarpeen tullen saapua paikalle. Lääkintähelikopterit ovat todella käteviä silloin, kun tarvitset lääketieteellistä apua jossakin, johon ei autolla pääse. Ne voivat viedä sinut nopeasti sairaalaan, jos olet esimerkiksi erämaassa tai muulla syrjäseudulla. Helikopterin terveydenhuoltoryhmällä on erikoiskoulutus ja -laitteet, joiden avulla he voivat antaa hätäapua matkalla sairaalaan. He pystyvät antamaan kriittistä hoitoa hengenvaarallisissa tilanteissa. Lääketieteellisiä helikoptereita käytetään myös elinten kuljetukseen, potilaiden siirtämiseen sairaaloiden välillä ja lääkintähenkilöstön kuljettamiseen katastrofiapua varten. Vaikka niiden palvelut voivat olla kalliita, ne voivat pelastaa ihmishenkiä, kun aika on kortilla.

Ensiaputaidot kunniaan

Lopuksi on tärkeää tuntea ensiaputaitojen perusteet ja varmistaa, että kaikki perheenjäsenet tuntevat ne myös. Tieto siitä, mitä tehdä onnettomuuden sattuessa, voi säästää paljon aikaa ja jopa pelastaa hengen, joten muista päivittää ensiaputaitosi ennen kuin lähdet seuraavan kerran mökkireissulle. Varaudu hätätilanteisiin etukäteen, niin osaat toimia myös tosipaikan tullen. Suunnittele lisäksi, miten otat yhteyttä asianmukaisiin palveluihin onnettomuuden sattuessa.