Sepe on Oulun seudulla toimiva maayksikön tukema lääkintä- ja pelastushelikopteripalvelu. Sana Sepe on lyhenne seuraavista sanoista: Sammuttaa, etsii, pelastaa ja ensihoitaa. Lääkäriyksikkö päivysti vuoden jokaisena päivänä 24 tuntia vuorokaudesta. Lähtövalmiina tämä huikea pelastusjoukko oli viidessä minuutissa hälytysilmoituksesta.

Pelastushelikopteritoiminnasta vastasi 31.12.2011 asti Sepen tuki Ry, mutta sen jälkeen tästä tärkeästä toiminnasta on vastannut sairaanhoitopiirien omistama FinnHEMS Oy. Sepen tärkeästä ensihoitotoiminnasta vastaa siis Oulun yliopistollisen sairaalan ensihoidon vastuuyksikkö. Sepen helikopteritoiminnan keskipiste on OYS:ssa sijaitseva helikopterikenttä. Sepen toiminta-alue muodostui Tornion, Ranuan, Pudasjärven, Puolangan, Nivalan, Ylivieskan sekä Kalajoen kuntakeskusten muodostamasta ympyrän sisäpuolelle jäävästä alueesta. Sepen tuki Ry on vuosien saatossa saanut varallisuutta lääkärihelikopteritoiminnan ylläpitämiseen kansalaisten erinäisistä lahjoituksista, varainkeruun sekä Raha-automaattiyhdistyksen kautta. Kokonaisuudessaan Sepen tuki Ry on tehnyt aivan mahtavaa ja tärkeää työtä näiden vuosien ajan. Kun vuonna 2011 Sepen tuki Ry päätti lopettaa, siirrettiin heidän varallisuutensa FinnHEMS Oy:lle sekä Oulun ja Kainuun ensihoitokeskuksille. Samalla, kun Sepen tuki Ry siirsi kaiken FinnHEMS Oy:lle tuli siitä valtion rahoittamaa viranomaistoimintaa.

Tuoreimpana juttuna lääkärihelikoptereista Oulun seudulla näyttäisi olevan, että heillä oli vilkkain vappu vuosiin. FinnHEMSin mukaan vappua vietettiin tänä vuonna ennätys pitkään eli neljä vuorokautta. Vappuaatto ja vappupäivä olivat hiljaisimmat vuosiin, mutta kokonaisuudessaan tämä vappuviikonloppu oli koko FinnHEMS historian toiseksi vilkkain. Vapun juhliminen tänä vuonna aloitettiin jo perjantaina, tällöin lääkärihelikopteri sai huimat 49 hälytystä. Lauantaina he saivat 50 hälytystä, mikä on tavallista enemmän. Kaiken kaikkiaan FinnHEMS tukikohdissa otettiin vastaan 197 hälytystä. Vapun hälytykset koostuivat pääasiassa tajuttomista ja elottomista potilaista. Valitettava tosiasia on, että päihteet liittyivät noin puoleen hälytyksistä tavallisena viikonloppuna ja vappuna määrä vain kasvoi, sillä silloin se oli kaksi kolmasosaa. Hälytyksiin yleensä liittyvät myrkytykset, liikenneonnettomuudet sekä vammautumiset ja, koska vappuna ihmiset ovat tavallista enemmän ulkona myös hypotermia ja hukkumiset ovat huomattavasti yleisempiä.

Kiireisimpänä pelastusyksikkönä tänä vuonna oli Vantaa (44 hälytystä) ja Pirkkala (41 hälytystä). Kaikista hiljaisinta oli Oulun tukikohdassa. Oulun tukikohtaan tehtiin vain ja ainoastaan 26 hälytystä. Rovaniemen  tukikohta oli myös suhteellisen rauhallinen, sillä sinne tehtiin 28 hälytystä.