Helikopterin hinta

Helikopterilla matkustaminen ei luonnollisestikaan ole ilmaista tai halpaa, muutenhan kaikki matkustaisivat helikopterilla. Se myös saastuttaa verrattain melko paljon luontoa, joten senkin takia on hyvä ,ettei se ole kaikkien hupia. Mitä tämä helikopterilla lentäminen sitten ksutantaa? Ensim kerromme hieman helikopterien hinnoista itsessään, ja tämän jälkeen matkustushinnoista. Tietenkin on eri asia lentää esimerkiksi ilmavoimien maanpuolustushelikopterilla tositarkoituksessa, kuin hupilentoja helikopterilla viihtyvyyden vuoksi.

Helikopterin hinta

Mitä helikopteri maksaa?

Tietenkin tässäkin on suuria eroja, mutta haluame suurin piirtein tarjota käsitystä hintaluokasta, missä helikopterien hinnat liikkuvat. Hinnat ovat kopterien osalta osuvasti sanottuna pilvissä. Suomi osti vuonna 2001 20 helikopteria, joita käytetään maavoimien kuljetuslennoissa. Näiden hinta kohosi yhteensä jopa 350 miljoonaan euroon.

Yksityishenkilöt, joilla on helikopterien ajamiseen tarvittava lentolupakirja, voivat toki myös ostaa helikopterin. Normaalin helikopterin hinta yksityishenkilöille liikkuu suurin piirtein 700 000 euron tienoilla. Hinta on siis sillekin melkoisen korkea, jos verrtaa sitä vaikkapa asunnon hintaan. Tietenkin tuo lupakirjakin ja siihen tarvittava osaaminen on rahan arvoista. Lupakirjan hinta on suunnillen 500 euron paikkeilla, riippuen siitä missä suoritat lentolupakirjasi.

Helikopterin hinta nousee pilviin

Paljonko helikopterilla matkustaminen maksaa?

Maavoimien käyttämällä kuljetushelikopterin ajelulla on hintaa enemmän kun voisi uskoa, sillä hinta per tunti on noussut jopa 16000 euroon. Näin helikoptereilla ei ajeta turhaan, vaan tarpeen tullessa. Ilmavoimien hävittäjälläkin lentäminen on jopa komanneksen edullisempaa, kuin tällä maavoimien käyttämällä kopterilla, joka on malliltaan NH90.

Helikoptereilla tehdän tietenkin näiden uskomattoman arvokkaiden lentojen lisäksi myöskin lentoja huvikseen ja elämystarkoituksessa. Nämä ovat siis kenen tahansa yksityishenkilön ostettavissa, ja nämä ovatkin vallan hyviä lahjoja. Ylipäätään elämys vaikkapa syntymäpäivänä lahjaksi voi tuntua huomattavasti arvokkaammalta ja merkityksellisemmältä kuin jokin tavara, mikä unohtuu. Tavaroita on lisäksi melko vaikea ostaa lahjaksi, jos ei tiedä yhtään, mitä toinen haluaa. Helikopterilla lentämisellä on myöskin hupitarkoituksessa hintaa. Elämyslahjat.fi tarjoaakin matkaa 1-3:lle hengelle yhteishintaan 763 euroa. Tämä on noin tunnin matka, joten tuntihinta on melkoisen korkea. Elämys jää kuitenkin varmasti mieleen jopa koko loppuelämäksi, joten tätä on hankala mitata rahassa.