Jos haluaisit joskus itse olla Rajavartiolaitoksen helikopterin puikoissa, tässä voi olla mahdollisuutesi. Rajavartiolaitos nimittäin etsii opiskelijoita tammikuussa 2018 alkavalle Rajavartijan peruskurssille. Haku on juuri nyt käynnissä, ja hakuaikaa on vielä 31.3 2017 saakka. Vielä ehtii siis hyvin saamaan paperit kuntoon ja hakemuksen sisään.

Rajavartijaksi voi Suomessa kouluttautua vain Raja- ja Merivartiokoulusta. Koulutus kestää 12 kuukautta ja pitää sisällään luento-opetusta, verkko-opetusta, ryhmätöitä, itsenäistä opiskelua, harjoittelua ja työelämään tutustumista.

Lähes jokainen vastavalmistuneesta rajavartijasta aloittaa työuransa rajatarkastustehtävissä. Kokemuksen kerttyessä on mahdollista erikoistua myös vaikka rikosten torjuntaan, koiratoimintaan tai merelliseen toimintaan ja pelastustehtäviin.

Miten kurssille valitaan oppilaita?

Kelpoisuusvaatimuksista löytyy täysi lista Rajavartiolaitoksen nettisivuilta. Kurssille hyväksyttävän opiskelijan täytyy muun muuassa olla:

  • vähintään 18 vuotta täyttänyt Suomen kansalainen
  • suorittanut varusmiespalveluksen
  • suorittanut yo-tutkinnon tai toisen asteen ammattitutkinnon
  • terveydentilaltaan tehtäviin sopiva
  • vähintään B-luokan ajo-kortin haltija

Pääsykokeet järjestetään toukokuussa, ja sinne kutsutaan hakijoita hakupisteiden perusteella. Tästä linkistä löydät peruskurssin hakuoppaan, jossa eritellään tarkemmin kaikki hakuprosessiin tarvittavat tiedot, työnkuva ja pääsykokeiden erilliset osiot.